Het thuiswerken duurt inmiddels al langer dan íemand zich vooraf had kunnen bedenken. Hoewel het vooral een flinke uitdaging was toen ook de kinderen niet naar school of de opvang mochten, blijft de situatie uitdagend voor veel mensen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de medewerkers in de toekomst een goede balans willen tussen werken vanuit huis of vanuit kantoor. Verschillende bedrijven houden goed vast aan de regel: thuiswerken is de norm.

Toch zijn er een aantal organisaties die hun medewerkers de mogelijkheid willen geven om zo nu en dan een dag op de werkvloer door te brengen. Ook bij Peopletrack krijgen de collega’s deze mogelijkheid. Om alle maatregelen goed te kunnen waarborgen, is er een reserveringssysteem voor werkplekken gemaakt via AFAS InSite zodat er nooit teveel collega’s tegelijk vanuit kantoor werken.

Werkplekken reserveren via AFAS

Ons reserveringssysteem is ingericht door middel van cursusmanagement en wordt via AFAS InSite beschikbaar gesteld voor de collega’s. Per dag zijn er een beperkt aantal werkplekken beschikbaar gesteld, zodat er nooit teveel collega’s gezamenlijk aanwezig zijn. Wanneer iemand zich bedenkt, het niet goed uitkomt óf klachten heeft dan is het heel eenvoudig om weer uit te schrijven via InSite. Op die manier kan een collega weer een werkplek reserveren via AFAS InSite.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld per werklocatie, kantoorpand, verdieping of zelfs specifieke ruimte werkplekken beschikbaar te stellen. Wanneer een medewerker zich inschrijft voor een werkplek via AFAS, dan worden de beschikbare werkplekken automatisch bijgewerkt. Zodra alle werkplekken gereserveerd zijn, kunnen medewerkers zich niet meer inschrijven voor een werkplek op die dag. Op deze manier zullen er nooit te veel medewerkers aanwezig zijn dan de kantoorruimte toelaat binnen de richtlijnen van het RIVM.

Het reserveringssysteem voor een werkplek in AFAS kan zo eenvoudig óf uitgebreid ingericht worden als u wenst. Na een reservering kan de medewerker bijvoorbeeld een bevestiging krijgen per mail. Ook is het mogelijk om de reservering goed te laten keuren door bijvoorbeeld de leidinggevende. Op deze manier kunt u voorkomen dat steeds dezelfde werknemers toegang hebben tot een werkplek. De leidinggevende kan in zo’n geval door middel van de workflow bepaalde werknemers uitschrijven voor een bepaalde reservering.

Ook een bureau reserveringssysteem via AFAS?

Benieuwd hoe het reserveringssysteem voor werkplekken via AFAS er in de praktijk uitziet? We plannen graag een vrijblijvende demo in om te laten zien hoe jullie organisatie op korte termijn ook gebruik kan maken van het werkplek reserveren via AFAS InSite! Neem vrijblijvend contact op via +31 (0)20 823 18 29 of stuur ons een berichtje via het contactformulier.

Call Now Button