Vanwege COVID-19 zijn veel mensen verplicht om vanuit huis te werken. Hoewel het bij veel organisaties vóór het Coronavirus al mogelijk was om thuis te werken, is er geen organisatie die dit op deze schaal gewend is. Thuiswerken is van ‘luxe’ mogelijkheid naar vervelende ‘verplichting’ gegaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ook vanuit huis efficiënt samen te werken met collega’s en klanten.

Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt organisaties de mogelijkheid om de werkzaamheden zo goed mogelijk op te pakken. De applicatie heeft heel veel handige functionaliteiten, waardoor samenwerken op afstand een stukje eenvoudiger gemaakt wordt. Microsoft Teams is niet alleen een handig communicatiemiddel waarmee videoconferenties en gesprekken gevoerd kunnen worden. Daarnaast kunt u ook bestanden delen, aparte ‘teams’ aanmaken, samenwerken in één document en met deze collega’s chatten. Verder is de optie ‘scherm delen’ een handige manier om te zien waar uw collega tegenaan loopt of om bijvoorbeeld een nieuwe collega in te werken en wegwijs te maken in een systeem.

Samen thuiswerken met collega’s én klanten

Aangezien het niet mogelijk is om met elkaar in één vergaderruimte af te spreken, biedt een videogesprek dé oplossing. Op deze manier kunt u gewoon vanuit huis deelnemen aan een overleg of vergadering. Heeft u een overleg gepland met iemand buiten uw organisatie? Dan voegt u eenvoudig een deelnemer als gast toe. Hiervoor kunt u zelf bepalen welke rechten u vergeeft; schrijven, bekijken of bewerken.

Succesvol thuiswerken

Professionele achtergrond bij het videobellen

Héél handig het videobellen, maar helaas beschikt niet iedereen over een aparte werkruimte. De eettafel is een handige plek die uitkomst biedt, maar met het videobellen krijgt iedereen wel direct een inkijkje in uw huis. Gelukkig is ook daar een oplossing voor! Het was al mogelijk om een afbeelding als achtergrond te kiezen of uw achtergrond te ‘blurren’ tijdens een videocall. Op ze manier veranderd de achtergrond in een wazig beeld maar bent u zelf wel scherp in beeld. Sinds kort is ook mogelijk om zelf een afbeelding toe te voegen als achtergrond. Kies bijvoorbeeld voor uw bedrijfslogo als achtergrond, dat ziet er nét even professioneler uit dan een afbeelding van een mooi strand. Hoe dit in zijn werk gaat?

  1. Sla een afbeelding naar wens als .png bestand op in de volgende map: C:\Users\Uw gebruikersnaam\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads .
  2. Start een videogesprek en klik op opties (de 3 puntjes naast elkaar) en kies voor ‘Show Background Effects’
    Nu kunt u naast de standaardachtergronden, ook een achtergrond afbeelding naar wens selecteren!

Is de map niet vindbaar? Dan herkent uw computer de map van Microsoft Teams waarschijnlijk nog niet. Probeer tijdens een videogesprek een standaard achtergrond in te stellen, zoals bij stap 1 hierboven. Vervolgens volgt u de volgende stappen handmatig toevoegen op de c-schijf:

  1. Sla een afbeelding naar wens op als PNG bestand op uw bureaublad
  2. Ga naar Windows Verkenner, klik op de c-schrijf (Windows (C: )
  3. Klik op gebruikers en dan uw naam
  4. Kopieer vervolgens alleen het laatste deel van bovenstaande stappen en kopieer dit in de ‘URL’ balk achter uw naam; \AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads
  5. Sleep vervolgens de .png afbeelding in deze map
  6. Nu is het mogelijk om een afbeelding naar wens in te stellen in de hierboven omschreven stappen.

Download Microsoft Teams tijdelijk gratis

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365. Download het programma eenvoudig als app of kies ervoor om de webversie te gebruiken. Vanwege het coronavirus hebben Microsoft en Google besloten om de samenwerkingsapplicatie nu tijdelijk gratis aan te bieden, dus doe er uw voordeel mee! Download Microsoft Teams gratis.

Call Now Button