Pagina’s in AFAS InSite en OutSite worden bewerkt via sitebeheer. Om hierin aanpassingen te doen, moet een gebruiker deze rechten krijgen via de autorisatierol. AFAS adviseert om sitebeheer te gebruiken met de Google Chrome browser voor optimale ondersteuning.

Met de komst van Profit 15 zijn er een aantal mooie veranderingen doorgevoerd in AFAS, onder andere voor de modules HRM, Payroll en Projecten. Sinds begin oktober zijn er ook een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen gedaan voor AFAS sitebeheer. De indeling is gebruiksvriendelijker gemaakt met drie tabbladen: Pagina, Site en Thema. Door de nieuwe indeling kan het in het begin weer even zoeken zijn naar de juiste knoppen. Peopletrack helpt daar graag bij!

Sitebeheer – pagina

Via het tabblad ‘pagina’ zijn alle InSite- en OutSite-pagina’s te vinden en is het mogelijk om een nieuwe pagina aan te maken. Pagina’s die al gepubliceerd zijn, worden weergegeven met een groen bolletje. Pagina’s die nog in concept staan, zijn te herkennen aan het oranje bolletje. In de vernieuwd sitebeheer weergave is het eenvoudiger geworden om te schakelen tussen concepten, gepubliceerde pagina’s en de AFAS-versie te schakelen.

In de vernieuwde weergave van sitebeheer zijn onder het tabblad ‘pagina’ nog steeds de opties: inhoud, indeling en secties te vinden. De navigatie in het tabblad zijn iets gewijzigd in Profit 15. Zo is het toevoegen van een knop nu een losse keuze in het lint, voorheen stond deze optie onder pagina onderdelen. Verder zijn de secties beter te herkennen en direct in beeld te zien, waardoor deze eenvoudiger toegevoegd kunnen worden. Vervolgens kunnen de secties naar de gewenste plek gesleept worden, zodat de indeling van de pagina eenvoudig naar wens ingericht kan worden.

Sitebeheer – site

Via het tabblad ‘site’ zijn alle onderdelen terug te vinden die betrekking hebben op de hele site. De indeling is iets veranderd, zo zijn er een aantal menu-items (o.a. onderhouden pagina’s, onderhouden sjabloonpagina’s en speciale pagina’s) onder het kopje ‘onderhouden’ terug te vinden.

De mediagalerij is te vinden onder het tabblad ‘site’. Ook tijdens het bewerken van een pagina, zijn alle geüploade foto’s, afbeeldingen en andere media te vinden onder dit tabblad.

Sitebeheer – thema

 

In het tabblad ‘thema’ zijn alle onderdelen te vinden voor het actieve thema wat gebruik wordt voor de pagina’s. Ook is het in dit onderdeel mogelijk om de thema’s aan te passen. Een thema bepaalt als het ware hoe de pagina op de site eruit ziet. Ontwerp bijvoorbeeld een thema die aansluit op de huisstijl van de organisatie voor een herkenbare ‘sfeer’ op de InSite- en OutSite pagina’s.

Hulp nodig bij het sitebeheer voor InSite en OutSite? De collega’s van Peopletrack helpen graag! Neem vrijblijvend contact op via: +31 (0)20 823 18 29

Call Now Button