Wat houdt werken bij Peopletrack in… Wie kunnen dat beter vertellen dan onze eigen collega’s?! In de reeks ‘collega’s aan het woord’ vertellen de medewerkers uit onze verschillende teams meer over hun functie, het team en de inhoud van projecten. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waarom collega’s zo graag binnen het team van het Expertise Center werken of  waarom een consultancy functie juist de voorkeur heeft. Ook kom je meer te weten over onze klanten, de projecten, de manier waarop onze collega’s bij bij ons zijn gestart én wat het werken bij Peopletrack zo leuk maakt!

Dit keer het woord aan collega Penelope Bacas, AFAS consultant bij Peopletrack. Voordat zij als AFAS expert aan de slag ging, heeft zij vooral werkervaring opgedaan binnen het HR-vak. Vanuit haar functie als HR-medewerker op de personeelsadministratie is zij doorgegroeid tot coördinator van dit team. In deze functies kreeg zij voor het eerst te maken met het optimaliseren van HR-processen. Al snel viel het haar op dat zij veel plezier haalde uit de optimalisaties én dat zij hier stiekem ook goed in was.

“Voordat ik in de rol van AFAS consultant bij Peopletrack begon, had ik nauw samengewerkt met een AFAS Expert van Peopletrack. Hierdoor dacht ik dat ik al vrij veel gezien had van inrichtingsvraagstukken in AFAS, maar wat had ik dat verkeerd zeg! De hoeveelheid kennis die ik alleen al in de eerste twee maanden heb opgedaan bij Peopletrack is echt bizar. Persoonlijk houd ik wel van een steile leercurve maar dit had ik vooraf niet verwacht. Na die intensieve, eerste maanden begon ik steeds makkelijker verbanden te leggen en de logica achter AFAS steeds beter te begrijpen.

Één van de vele leuke opdrachtgevers waar ik op dit moment voor werk, is DAK Kinderopvang. Voor deze klant heb ik inmiddels een aantal verschillende projecten uitgevoerd. Zo heb ik bijvoorbeeld het instroomproces geoptimaliseerd in AFAS en ben ik nu bezig om ook optimalisatieslagen te maken in het doorstroomproces. Als laatste gaan we ook het uitstroomproces optimaliseren. Voordat ik daarmee ga starten, komen er ongetwijfeld nog allerlei andere vraagstukken tussendoor waar ik mee aan de slag kan. Hierdoor blijf ik met uiteenlopende HR-onderwerpen in aanraking komen, dit keer niet vanuit de operatie maar op het gebied van AFAS inrichting. Dankzij mijn achtergrond in HR kan ik goed meedenken vanuit de processen bij de klant, wat ik ook echt als een voordeel ervaar.

Het leukste aan mijn functie als AFAS Consultant bij Peopletrack vind ik dat je bij verschillende organisatie een kijkje in de keuken kan nemen. Elke inrichting en situatie is anders, waardoor ik steeds ‘inspiratie’ blijf opdoen. Dankzij deze ervaring kan ik klanten vertellen wat (en hoe) AFAS nog meer voor hen kan betekenen, waardoor ook zij weer geïnspireerd raken. Vaak zeg ik ook: “Droom en vertel mij hoe je graag wil dat het proces verloopt en ik vertel je vanzelf wanneer iets niet kan”. Klanten bedenken vaak iets vanuit hun eigen referentiekader, maar samen creëren we de meest efficiënte processen.

Na ruim een jaar kan ik wel zeggen dat Peopletrack heel goed bevalt als werkgever. Soms heb ik zelfs spijt dat ik de stap niet eerder heb gemaakt! Iedereen wordt hetzelfde behandelt en nog belangrijker; je wordt geaccepteerd zoals je bent. Verder vind ik het heel fijn dat we elke maand een consultancy meeting hebben inclusief een kennissessie met alle consultants. Hierdoor staat er maandelijks een vast moment gepland waarop het hele team aanwezig is. Toch wel fijn omdat de meeste collega’s voor verschillende klanten werken en je zo toch met elkaar in contact blijft of bijvoorbeeld ervaringen kunt delen.”

Heeft de ervaring van Penelope je nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden voor jouw loopbaan bij Peopletrack?! Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze collega Nina om de mogelijkheden te bespreken via 06 35 11 97 56 of via werkenbij@peopletrack.nl. Eerst meer lezen over onze organisatie? Bekijk dan onze openstaande vacatures en schroom niet om contact op te nemen!

Call Now Button