Wat houdt werken bij Peopletrack in… Wie kunnen dat beter vertellen dan onze eigen collega’s?! In de reeks ‘collega’s aan het woord’ vertellen de medewerkers uit onze verschillende teams meer over hun functie, het team en de inhoud van projecten. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waarom collega’s zo graag binnen het team van het Expertise Center werken of  waarom een consultancy functie juist de voorkeur heeft. Ook kom je meer te weten over onze klanten, de projecten, de manier waarop onze collega’s bij bij ons zijn gestart én wat het werken bij Peopletrack zo leuk maakt!

Deze keer hebben we het woord gegeven aan Jessica Alberts, AFAS-consultant bij Peopletrack. Na 23 jaar bij haar vorige werkgever te hebben gewerkt, waarvan 8 jaar als functioneel beheerder op AFAS, was Jessica toe aan een nieuwe uitdaging. Hoewel ze niet zeker wist of het werk als consultant bij haar zou passen, besloot ze toch de overstap te maken. Op 1 november begon haar avontuur bij Peopletrack.

Tijdens haar sollicitatie merkte Jessica meteen dat ze goed bij Peopletrack paste. “Ik merkte dat iedereen net zo is als ik; doe maar gewoon en dan doe je eigenlijk al gek genoeg. Bij mijn eerste gesprek voelde het alsof ik een gesprek had met mezelf. Wat een verademing! Ik voelde me vanaf de eerste dag direct thuis.”

Jessica’s carrière begon ooit in HR, waarna ze ook ervaring opdeed op de HR service desk en als opleidingsadviseur. Toch was het begin bij Peopletrack spannend. “In het begin was ik bang dat ik niet genoeg kennis zou hebben en of alles wel zou lukken. Maar ze zeiden meteen dat ze anders niet bij me waren gekomen. Het leuke was ook dat ik op 1 november zou beginnen en eind september hadden ze een bedrijfsuitje gepland. Ik werd meteen uitgenodigd en hoewel ik niemand kende, werd ik met open armen ontvangen. Alles was goed geregeld.”

Na haar start bij Peopletrack volgde Jessica eerst de Academy, waar ze een case kreeg voorgelegd. “Ik was super zenuwachtig, maar de klant was heel tevreden en alles ging goed. Toen besefte ik dat ik dit werk echt leuk vind. Momenteel werk ik drie dagen als Functioneel Beheerder.”

Jessica geniet van het constante leren en ontdekken binnen haar werk. “Ik merk dat ik elke dag nieuwe dingen leer. AFAS biedt zoveel mogelijkheden en ik vind het geweldig om deze te ontdekken. Ook als ik vastloop, weet ik precies bij wie ik terecht kan. Je hebt altijd back-up. Je zit wel alleen op een opdracht, maar je hoeft het nooit alleen te doen. Eigenlijk ben je een beetje eigen baas onder een baas. Ook de vrijheid om thuis of op kantoor te werken is heel fijn.”

Jessica werkt momenteel bij een klant die veel successen viert. “Het is heel fijn om te merken dat het ook anders kan en dat je gewaardeerd wordt. Ik vind het leuk om bij andere bedrijven een kijkje in de keuken te nemen en te zien hoe zij alles doen.”

Hoewel het contact met collega’s soms minder is door de verschillende opdrachten, worden er vier keer per jaar bedrijfsuitjes georganiseerd. “Die zijn altijd superleuk en gezellig. Ook hebben we elke laatste dinsdag van de maand een teamdag. Hierin horen we van iedereen waar ze mee bezig zijn en in de middag kan je een sessie bijwonen over bepaalde onderwerpen om je kennis uit te breiden.”

Jessica staat nog steeds volledig achter haar keuze voor Peopletrack en is erg positief over haar ervaring tot nu toe. “Tot op heden sta ik nog steeds achter mijn keuze en ben ik heel positief. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om over te gaan naar Peopletrack.”
Jessica’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe een sprong in het diepe kan leiden tot nieuwe, opwindende mogelijkheden. We zijn blij dat ze deel uitmaakt van ons team en kijken uit naar alles wat ze nog gaat bereiken!

Heeft de ervaring van Jessica je nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden voor jouw loopbaan bij Peopletrack?! Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze collega Ribka om de mogelijkheden te bespreken via 06 44 48 61 17 of via werkenbij@peopletrack.nl. Eerst meer lezen over onze organisatie? Bekijk dan onze openstaande vacatures en schroom niet om contact op te nemen!

Geschreven door Dionne Kooij

Call Now Button