AFAS heeft kenbaar gemaakt dat Profit 17 gezien kan worden als een ‘kleine’ update, waarin voornamelijk wettelijke wijzigingen zijn opgenomen. Zo zijn er geen aanpassingen gedaan in Profit voor de wettelijke wijzigingen in de looninrichting. Toch zijn er onder andere voor de module HRM wel een aantal handige functionaliteiten toegevoegd of gewijzigd! Denk aan het aanpassen van de werkgeversverklaring naar de laatste versie van 2021 en het beschikbaar maken van een vereenvoudigde jaaropgave. In dit artikel lichten we nog meer functionaliteiten kort toe.

Hoofdverantwoordelijke vacature

Bij de vacatures in AFAS is het vanaf Profit 17 mogelijk om een hoofdverantwoordelijke vast te leggen. Deze persoon kan bijvoorbeeld autorisatie toepassen op de weergaven, maar ook op berichtsjablonen, filters en pagina’s. Het veld met hoofdverantwoordelijke staat standaard in de profielen op zichtbaar én wijzigbaar. Hiervoor hoeft er dus niet speciaal iets ingericht te worden.

Optimalisatie keuzemodel

Het keuzemodel biedt de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uit te wisselen. Hierdoor kan een werknemer de voorwaarden beter afstemmen naar de eigen wensen én hierdoor betaald de werknemer minder belasting. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan, waarmee werknemers een fiets kunnen aanschaffen of een sport-abonnement bekostigen in ruil voor een deel van het salaris, toeslagen of de eindejaarsuitkering.

De doelen, profielen en portalpagina worden standaard ingericht meegeleverd. Hierdoor hoeft het keuzemodel alleen gecontroleerd en geactiveerd te worden. Hoe dit werkt? Bekijk het keuzemodel inrichten op de help-pagina van AFAS.

Meer veranderingen in Profit 17 voor de module HRM

Verder is het in Profit 17 mogelijk om door te werken in Profit bij het aanmaken van een nieuwe CAO, omdat het aanmaken via de wachtrij verloopt. Waar het voorheen soms vrij lang kon duren voordat de CAO was aangemaakt en er niet doorgewerkt kon worden vanuit Profit, is dit dus een fijne vooruitgang! Verder is er een nieuwe weergave in InSite: Dossier inclusief vertrouwelijk. Hierin staan alle dossieritems met de dossierbestemming ‘medewerker’. Uiteraard is hierop autorisatie van toepassing, alleen de gegevens van medewerkers in het dossier zijn zichtbaar die hiervoor geautoriseerd zijn.

Steeds vaker willen pensioenfondsen het e-mailadres van de werknemers ontvangen, zodat zij op een snelle manier digitaal contact kunnen opnemen. Om die reden is er in Profit 17 een veld aangemaakt met; mijn privé e-mailadres verstrekt worden aan pensioenfonds.  Als laatste zijn ook de dashboards succession planning en vlootschouw geoptimaliseerd voor de module HRM.

Peopletrack – uw AFAS partner

Ondersteuning nodig bij de uitrol van nieuwe functionaliteiten van Profit 17 of om optimaal gebruik te maken van AFAS? Neem dan eens vrijblijvend contact op, om te horen wat onze consultants voor uw organisatie kunnen betekenen!

Call Now Button