Hoewel de update naar Profit 15 deze zomer is uitgerold, heeft AFAS kenbaar gemaakt dat Profit 16 er al aankomt! AFAS Profit 16 staat in het teken van nóg meer nieuwe functionaliteiten en kansen om te automatiseren. In dit artikel zoomen we in op de mogelijkheid om pushnotificaties te verzenden bij workflow taken, signalen of als bijvoorbeeld de loonstrook van werknemers klaarstaat.

Pushnotificaties vanuit workflow en signalen

Met de uitrol van AFAS Profit 16 is het mogelijk om pushnotificaties in te stellen vanuit een workflow en signalen. Deze pushnotificaties kunnen verzonden worden via de Pocket App, zodat er een melding op uw telefoon verschijnt. Via de melding op de telefoon, komt u direct terecht bij het getoonde signaal of uw taak in de workflow. Ook is het mogelijk om de loonstrooknotificatie in te stellen. Hiermee wordt er een notificatie verzonden naar medewerkers om aan te geven dat de loonstrook klaarstaat. Via de melding die werknemers ontvangen op hun telefoon, kunnen zij direct de loonstrook inzien of downloaden.

Een zelfde notificatie kan ingesteld worden voor een workflowtaak. Wanneer er een taak klaarstaat dan kan er in Profit 16 een notificatie gestuurd worden via de pocketapp. Bij het openen van de notificatie wordt de taak direct inzichtelijk en kan deze direct opgepakt worden. Op deze manier is de kans nog kleiner dat collega’s een taak over het hoofd zien en kunnen processen dus versneld uitgevoerd worden.

De pushnotificaties die afgegeven kunnen worden bij een signaal, helpen werknemers voornamelijk herinneren dat zij iets niet moeten vergeten. Wanneer er bijvoorbeeld uren ingevuld moeten worden, kan er een pusnotificatie ingesteld worden zodat werknemers deze herinnering automatisch ontvangen via de pocketapp.

Notificaties instellen

Via berichtsjablonen in AFAS Profit kunnen de gewenste teksten opgegeven worden die tonen bij een pushnotificatie. Daarnaast is het mogelijk om een keuze te maken op welke manier de pushnotificatie verzonden wordt, bijvoorbeeld alleen via de Pocketapp, via een e-mail of een combinatie hiervan.

In het filmpje pushnotificaties vanuit workflows en signalen laat Mohamed Amri van AFAS zien op welke manier de pushnotificaties verschijnen en ingesteld kunnen worden. Benieuwd naar meer mogelijkheden in Profit 16? Neem vrijblijvend contact op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen!

Call Now Button